Uitgeverij Intertaal
Postbus 60081
1320 AB Almere
Tel: 036 – 547 1640
Fax: 036 – 547 1582

www.intertaal.nl

Team Deutsch 1

Tekstboek | Werkboek | Handleiding cd-rom

Het tekstboek bevat tien hoofdstukken, twee testen (Fertigkeitstraining), een grammaticaoverzicht en een woordenlijst Duits – Nederlands per les.

Elk hoofdstuk begint met een dubbele pagina waarin het thema van het hoofdstuk wordt ingeleid. Hier worden ook de leerdoelen en de eindtaak in het Nederlands weergegeven. Daarna komt op drie dubbele pagina’s telkens een bepaald aspect van het hoofdstukthema aan bod. Op de rechterpagina staat steeds een kolom (Baukasten) waar de leerstof, grammatica en woordenschat wordt samengevat. Het hoofdstuk sluit af met een dubbele pagina in tijdschriftvorm (Im Team – Magazin). Hier staan extra leesteksten, waarbij de moeilijke woorden in het Nederlands worden vertaald en de afsluitende taak.

Proefhoofdstuk / Geluidsfragment

Het werkboek biedt acht tot tien pagina’s oefeningen per hoofdstuk. Elk hoofdstuk sluit af met twee pagina’s oefeningen waarin de grammatica en de woordenschat wordt samengevat (Meine Grammatik, Mein Wortschatz). Na steeds twee hoofdstukken volgt een dubbele pagina met speelse oefeningen om de leerstof nogmaals te herhalen (Meilenstein). De antwoorden van deze herhalingsoefeningen (Meilenstein) staan achter in het werkboek.

Bij elk deel horen twee audio-cd’s met daarop alle luisterteksten uit het tekstboek en het werkboek. De cd’s zijn in het werkboek ingelegd.

Proefhoofdstuk / Geluidsfragment

Bij Team Deutsch is een Duitstalige handleiding te verkrijgen, met daarop informatie over de opdrachten, kopieerbladen en toetsen. De handleiding is zowel als downloadable als op cd-rom verkrijgbaar.